Teknoloji

Google Haritalar’daki Apple logosuna işeyen Android robotu nedeniyle özür diledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-haritalar-android-apple-270415

Geçtiğimiz hafta Google Haritalar servisinde Pakistan üzerinde gezinenler ilginç bir görüntüye şahit olmuştu. Google’ın mobil işletim sistemi Android’in maskotu olan robotu Apple logosunun üstüne işer vaziyette gösteren bir çizimin haritaya eklenmesi, gören herkesi epey şaşırtmıştı.

Google, söz konusu görüntü nedeniyle vakit kaybetmeden özür diledi ve görüntüyü kısa süre içinde Haritalar servisinden kaldırdı. Google adına The Washington Post’a bir açıklama yapan sözcü Mara Harris, bu tarz olaylardan ders aldıklarını ve haritalara kullanıcılar tarafından yapılan kötü düzenlemeleri tespit etme, engelleme ve yönetme konusunda kendilerini sürekli olarak geliştirdiklerini dile getirdi.

Pakistan’ın Rawalpindi şehrinin yakınlarında bulunan söz konusu görselin Haritalar uygulamasına Map Maker aracılığıyla eklendiği belirtildi. Görseli haritaya yerleştiren kişinin nitricboy rumuzlu bir kullanıcı olduğu ifade edilirken, Google’ın Haritalar servisini kontroldeki eksikliği de yine kullanıcılar tarafından eleştirildi.

İLGİLİ HABERLER