Teknoloji

Google Lens Google Play’e geldi, ancak indirilemiyor

google lens google play

google lens google play

Google, Lens uygulamasını bağımsız bir uygulama olarak Google Play’de yayınladı. Ne yazık ki, uygulama şu anda Türkiye’deki cihazlara indirilemiyor.

Google Lens uygulaması, Google Lens servisinin başka ortamlarda sunduğunun benzerini yerine getiriyor. Yapay zekâdan yararlanarak fotoğrafı çekilen giysi, kitap, bina, poster gibi nesnelere ait bilgileri önümüze getiriyor. Eğer indirebildiyseniz, uygulamayı açtığınızda, Lens’in yakındaki nesneleri tanımlamak için beklediği bir vizör göreceksiniz.

Google Play’deki uygulama açıklamasında, Android Marshmallow veya üstü sürümle çalışan bir cihaza ihtiyaç duyduğu belirtiliyor. The Verge sitesi, uygulamanın tüm Android cihazlarıyla da uyumlu olmadığına dikkat çekiyor.

Google Lens, Pixel ve Pixel 2 gibi Google cihazlarının, aynı zamanda Sony Xperia XZ2 ve XZ2 Compact cihazlarının kamera uygulamalarına gelmişti. Google, I/O 2018’de, başlangıçta 10 farklı Android cihazınının kamera uygulamasına Lens’in geleceğini belirtmişti. Bu üreticileri LG, Motorola, Xiaomi, Sony Mobile, HMD / Nokia, Transsion, TCL, OnePlus, BQ ve Asus olarak açıklamıştı.

Listede olmayan Android cihazları için Lens uygulaması eksikliği kapatır nitelikte olabilir. Ancak şu an için Türkiye’deki kullanıcılar bu imkandan yararlanamıyor gibi görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER