Teknoloji

Google I/O 2018 8 Mayıs’ta başlayacak

google i/o 2019

google io 2018Google’ın geleneksel geliştirici konferansı I/O, bu yıl 8-10 Mayıs tarihlerinde Mountain View’deki Shoreline Amfitiyatrosu’nda gerçekleştirilecek. Google I/O 2018 tarihlerinin duyurusunu da, daha önceki yıllarda zaman zaman yaptığı gibi, bir bilmeceyle yaptı.

Bilmecelerin çözülmesiyle ulaşılan ipuçlarının birleştirilmesi, I/O 2018’in zamanın ve yerinin ortaya çıkmasını sağladı. Google’ın kullanıcılara sunduğu bazı ipuçları ise akıllara etkinlikte gerçekleştirilmesi muhtemel duyurulara dair sorular getirdi.

Bulmaca çözmeyi seven geliştiricileri Google Haritalar üzerinden çeşitli odalara götüren ve bu odaları da Sokak Görünümü yardımıyla gösteren şirketin odalardan birine bir ananas keki yerleştirmesi dikkat çekti. Ananasın İngilizcedeki karşılığı “Pineapple” yeni Android sürümünün olası adları arasında sayılıyor. Sürüm, hâli hazırda Android P adıyla anılıyor. Ancak Google’ın Android sürümlerinin isimleri konusunda kullanıcılarıyla “oynamayı” sevdiğini ve bunun yanlış bir ipucu olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Google I/O 2018 Asistan ile ilgili yeni duyurulara sahne olabilir

Google geçtiğimiz yıl I/O’da Android Oreo, Google Asistan, Google Fotoğraflar ve bağımsız çalışabilen Daydream sanal gerçeklik başlıklarına odaklanmıştı. Google I/O 2018’de ise sahnenin yeni Android sürümünde ve Asistan’n yeni özelliklerinde olması muhtemel görünüyor. Google’ın dijital asistanı, kısa süre önce gerçekleştirilen CES 2018’in de yıldızlarından biri olmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER