Teknoloji

Google Inbox akıllı arama sonuçlarıyla aradığınız kolay bulduruyor

google inbox

Google siparişleri, rezervasyonları, uçuş bilgilerini ve bunun gibi e-posta iletilerinde saklı olan diğer bilgileri bulmayı kolaylaştırmak için çalışıyor. Bundan böyle Gmail’e alternatif olan Inbox içinde bir arama yaptığınızda, ilgili e-posta iletilerinin listesini görmek yerine tam olarak aradığınızı karşınızda bulacaksınız.

Örneğin, eğer yaklaşmakta olan bir uçuş için arama yaparsanız, Inbox size uçuş bilgilerinizin yer aldığı bir bilgi kartı gösterecek. Google, Inbox’ın adresleri, telefon numaralarını, üyelik numaralarını, etkinlikleri, faturaları ve kargo takip detaylarını yeni arama özellikleri dahilinde bulabildiğini söylüyor.

Çoğunlukla bu yeni özellik Inbox’ın çoktan yaptığı bir şeyi daha fazla ön plana çıkaracak, o da bir e-posta iletisinin en önemli parçalarını çekip çıkarmak. Inbox en başından beri uçuş bilgileri veya kargo takip bilgilerini e-posta kutusu içinde ön plana çıkarıyordu. Ancak bunları yüzlerce e-posta iletisi içinde kolaylıkla görmek hâlâ mümkün olmuyordu. Sadece tek bir aramayla istenen bilgi kartına ulaşmak Inbox kullanıcılarının işlerini bir hayli kolaylaştıracaktır. Özellikle vaktin dar olduğu zamanlarda Inbox kullanıcıları bu yeniliğin avantajını yaşayacaklardır.

google-inbox-arama-270116

Inbox’ın arama içinde göstermeye başladığı bazı bilgi sınıflarıysa uygulama için yeni olma özelliği taşıyor. Üyelik numaraları, adresler ve telefon numaraları bunlar arasında yer alıyor. Tabii ki, Inbox yine aradığınız e-posta iletilerini liste şeklinde gösteriyor, ancak söz konusu bilgileri kartlarla ön plana çıkarıyor. Google’ın blog yazısına göre bu yeni özellik kademeli olarak tüm kullanıcılara sunuluyor.
İLGİLİ HABERLER