Teknoloji

Google Inbox’ın izinden giden Shortwave şimdi Android’de

shortwave android

Google Inbox‘un manevi varisi olarak bilinen Shortwave, 18 aylık beta test sürecinin ardından Android cihazlara tam sürüm olarak geldi. Google Play üzerinden indirilebilen Shortwave’in temel sürümü ücretsiz kullanılabiliyor. Ancak, premium özelliklerin kilidini açmak için aylık 9 dolarlık bir abonelik gerekiyor.

Google, 2019 yılında inovatif Gmail alternatifi olan Inbox’u kapattı. Bu durum, birçok kullanıcı tarafından üzüntüyle karşılandı. Ancak eski Google çalışanlarından oluşan bir grup, bu boşluğu doldurmak için Shortwave’i geliştirdi. Shortwave, Inbox’un sunduğu özelliklerin birçoğunu Android kullanıcılarına geri getiriyor.

Shortwave 1.0: Inbox’ın özelliklerini Android kullanıcılarına geri getiriyor

Shortwave 1.0, Android kullanıcıları için Inbox’ı yeniden canlandırıyor. Bu uygulama, e-postaları otomatik olarak türüne göre düzenleyen “Bundles” ve bu paketlerin gelen kutunuza ne zaman ulaşacağını kontrol etmenizi sağlayan “Delivery Schedules” gibi özellikler sunuyor.

shortwave android

Ayrıca, e-postaları toplu olarak işaretlemek için bir süpürme düğmesi, AI destekli akıllı yanıtlar ve e-postaları hızla sabitleme, ertelememe, arşivleme ve silme seçenekleri de mevcut. Ücretsiz sürüm, kullanıcıları 90 günlük aranabilir e-posta geçmişi gibi bazı kısıtlamalarla sınırlıyor, ancak aylık 9 dolarlık abonelikle bu kısıtlamalar kaldırılabiliyor.

Android Police tarafından belirtildiği üzere, bu son sürüm, yerel bir Android uygulaması yerine bir web uygulaması gibi görünüyor. Ancak genel 1.0 deneyimi, önceki beta sürümüne kıyasla iOS karşılığına daha yakın görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER