Teknoloji

Google I/O 2020 etkinliğini tamamen iptal etti

google apple
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, I/O 2020 etkinliğini tamamen iptal etme kararı aldı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen Google I/O 2020 etkinliğinin daha önce fiziksel etkinlik yerine internet üzerinden düzenlenecek bir etkinlik olarak yapılacağı duyurulmuştu.

I/O web sitesinde bir açıklama yayınlayan Google, “Geliştiricilerimizin, çalışanlarımızın ve yerel topluluklarımızın sağlığı ve güvenliği konusundaki endişelerden dolayı – ve yerel Körfez Bölgesi ilçeleri için son zamanlarda verilen ‘yerinde barınma’ emirlerine uygun olarak – ne yazık ki, bu yıl hiçbir şekilde I/O etkinliğini yapmayacağız.” ifadesini kullandı. “Şu anda hepimizin yapabileceği en önemli şey, dikkatimizi insanlara hepimizin karşılaştığı yeni zorluklarla yardımcı olmaya odaklamak. Lütfen bilin ki, geliştirici bloglarımız ve topluluk forumlarımız aracılığıyla platform güncellemelerini sizinle paylaşmak için başka yollar bulmaya kararlıyız.”

Bu yıl Google I/O etkinliğinin 12-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenmesi planlanıyordu. Google bu etkinlikte Android ve diğer Google servislerindeki yenilikleri sergiliyor. Aynı zamanda yeni Google donanımlarının da duyurusunu yapıyor. Etkinlik iptal edildiği için, şirketin bu tür yenilikleri ve haberleri nasıl veya ne zaman paylaşacağını bilmiyoruz.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle birçok teknoloji konferansı iptal edildi, formatı değiştirildi ya da ertelendi. Google, geçtiğimiz salı günü kurumsal odaklı Cloud Next konferansını süresiz olarak ertelediğini açıklamıştı. Bu etkinlik de fiziksel etkinlik yerine bir dijital etkinlik olarak yapılacaktı. Apple ise 13 Mart tarihinde, 2020 Dünya Geliştiriciler Konferansı (WWDC) etkinliğini internet üzerinden gerçekleştireceğini duyurmuştu. Facebook ve Microsoft da ilkbaharda düzenlemeyi planladıkları toplu geliştirici etkinliklerini iptal etmişti. Microsoft, Build 2020 etkinliğini dijital ortamda yapacağını açıklamıştı.

İLGİLİ HABERLER