Teknoloji

Google HTC’nin akıllı telefon birimini satın alma sürecini tamamladı

google pixel

google htcGoogle HTC’nin akıllı telefon tasarım biriminin büyük kısmını 1.1 milyar dolar karşılığında satın alacağını geçtiğimiz yılın eylül ayında açıklamıştı. İnternet devinin donanım ürünlerinden sorumlu başkan yardımcısı Rick Osterloh, bir blog yazısı aracılığıyla satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu. Osterloh, anlaşma sonucunda Google’a “inanılmaz yetenekli” bir ekibin katıldığını ve bu ekibin önümüzdeki yıllarda daha da yenilikçi ürünler geliştireceğini belirtti.

Söz konusu anlaşma çerçevesinde HTC’de görev yapan 2 bin mühendis Google’a katılacak. Bu çalışanların hepsi Tayvan’da kalmaya devam edecek. Osterloh, Tayvan’ın başkenti Taipei’nin önümüzdeki dönemde Google’ın Asya-Pasifik bölgesindeki en büyük mühendislik merkezi olacağını belirtti. HTC’nin kontratlı üretim operasyonları ve sanal gerçeklik birimi anlaşmanın kapsamı içinde yer almıyor. Ancak HTC’nin akıllı telefon Ar-Ge biriminin büyük kısmı Google’a katılacak.

Söz konusu anlaşma, Google’ın donanım çalışmaları için ciddi bir genişleme anlamına geliyor. Özellikle Pixel serisi telefonların gelişim süreci için Google’ın elindeki yetenek havuzu biraz daha genişlemiş oluyor. Şirket, daha önce Pixel ve Pixel 2 serileri için HTC’den kontratlı olarak kiraladığı HTC çalışanlarıyla birlikte hareket etmişti. HTC ile yapılan anlaşma ile Google’ın şirket içi Ar-Ge ekibi biraz daha genişlemiş olacak.

Google HTC ile yaptığı anlaşmayla akıllı telefon pazarında daha fazla söz sahibi olmayı hedefliyor

Google HTC ile yaptığı anlaşma ile akıllı telefon pazarında Apple ve Samsung gibi büyük rakipleriyle daha etkin biçimde mücadele etmeyi amaçlıyor. Şirketin bu konudaki işi pek kolay olmasa da, Google’ın akıllı telefon birimindeki üretim hacminin artacağını görmek çok zor değil.

İLGİLİ HABERLER