Teknoloji

Google Home Mini resmiyet kazandı

google home miniGoogle akıllı hoparlörü Home’un küçük versiyonunu resmen gözler önüne çıkardı. Google Home Mini adını taşıyan cihaz, Amazon Echo Dot’a fazlasıyla benziyor. Merkezinde Google’ın Amazon Alexa’ya rakip olan dijital asistanı Google Assistant’ı bulunduran hoparlör, kullanıcılara daha küçük, daha sessiz ve daha uygun fiyatlı bir tasarım sunuyor.

Müzik çalmak Home Mini’nin birincil görevleri arasında bulunmuyor. Google Assistant’ı evde daha fazla odaya sokmak amacıyla tasarlanan hoparlör, haberlere ve takvim güncellemelerine kolaylaştırmayı amaçlıyor. Podcast dinletmek, Chromecast Audio gibi Google bağlantılı diğer ürünlere komut gönderebilmek de Home Mini’nin yetenekleri arasında bulunuyor. Google, yeni hoparlörünün yerleşik olarak Chromecast taşıyan tüm hoparlörlere otomatik olarak bağlanabileceğini belirtti.

Google Home Mini ile ilgili sızıntılar son 1 aydır iyiden iyiye artmıştı. Son olarak Walmart ürünü yanlışlıkla web sitesinde sergilemiş, 49 dolarlık satış fiyatını ve üç farklı renk seçeneğini de açıklamıştı. Ancak bu durum, Google’ın etkinlikte Home ile ilgili sürpriz duyurular yapmasına engel olmadı. Google Home’un Japonya’da satışa sunulacağını açıklayan şirket, çoklu kullanıcı desteğinin ürünün satıldığı tüm pazarlarda aktif hâle geleceğini de duyurdu.

Google Home Mini 19 Ekim’de raflarda olacak

Google Home Mini, 19 Ekim itibarıyla raflarda olacak. Küçük ve akıllı hoparlör ilk etapta Home’un hâli hazırda satıldığı 7 ülkede kullanıcılarla buluşacak. Gri, siyah ve kırmızı veya Google’ın tabiriyle “Kireçtaşı”, “Kömür” ve “Mercan” renk seçeneklerine sahip olan Home Mini, bugün itibarıyla ön siparişe çıkacak.

İLGİLİ HABERLER