Teknoloji

Google Hangouts bağlantılar ile grup sohbetlere katılımı kolaylaştırıyor

google hangouts
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google hangoutsBu hafta başında hem Android hem de iOS uygulamaları güncellenen Google Hangouts, şimdi de grup sohbetler için yeni bir özellik sunuyor. Bundan böyle sohbetlere özel bir bağlantı aracılığıyla kolaylıkla katılmak mümkün olacak.

Daha önce Google Hangouts’da bir grup sohbeti başlatmak için kullanıcıları sohbete tek tek davet etmek gerekiyordu. Bu çok zor bir yöntem sayılmaz, ancak sadece basit bir bağlantıyı katılmak isteyen herkese tek seferde göndermek çok daha kolay olsa gerek.

Söz konusu özelliğin her bir sohbet için her seferinde etkinleştirilmesi gerekiyor. Sohbetin ayarlar menüsü içinde paylaşılabilir bağlantıyı bulmak mümkün oluyor. İstediğiniz zaman oluşturduğunuz sohbet bağlantısını devre dışı bırakabilir, böylelikle sohbeti yeni katılımcılara kapatabilirsiniz. Bu özellik önümüzdeki birkaç gün içinde Hangouts tarafından desteklenen tüm platformlara gelmiş olacak.

Bununla birlikte, Google Hangouts içinde sohbet başlığına göre grup sohbetlerini arama imkanı da sunuyor. Google, bu özelliğin Android uygulaması için en son güncellemeyle birlikte geldiğini, iOS’e de çok yakında geleceğini belirtiyor.

İLGİLİ HABERLER