Teknoloji

Google Hangouts ile ilgili planlarında değişikliğe gitti

google hangouts g suite
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, G Suite abonelerinin 2020’ye kadar Hangouts kullanımına devam edebileceğini açıkladı. İnternet devi, ilk etapta servisin kapanma sürecini ekim ayı itibarıyla başlatmayı planlıyordu. Bu ertelemeyle birlikte Hangouts’un G Suite kullanıcıları için en azından gelecek yılın haziran ayına kadar açık kalması öngörülüyor.

Hangouts’un kapanmasıyla birlikte G Suite kullanıcıları iki farklı servise yönlendirilecek. Hangouts Chat, Slack’e benzer bir şekilde yazılı iletişim imkanı verecek. Hangouts Meet ise video konferans hizmeti sağlayacak. Bu iki servis de genel olarak Hangouts ile aynı özellikleri sunacak.

Kullanıcıların Hangouts’a alışmış olması, bu değişim için acele edilmemesi konusundaki önemli faktörlerden biri gibi görünüyor. Buna ek olarak; Google’dan yapılan açıklamada, şirketlerin BT departmanlarının sistemlerini Hangouts’tan Hangouts Chat’e taşımak için daha fazla zaman istemelerinin de erteleme kararında etkili olduğu belirtildi.

Google’dan yapılan açıklamada, G Suite kullanıcıları için yeni servise geçişin 2020’de başlayacağı belirtildi. Geçiş sürecini kolaylaştırmak isteyen internet devi, bu doğrultuda klasik Hangouts’a yeni özellikler ekliyor. Hâlihazırda klasik Hangouts’u kullananlar, bir Hangouts Chat kullanıcısıyla sadece direkt mesaj yoluyla iletişim kurabiliyor. Google gelecekte kullanıcıların grup sohbetlerine katılabilmesini veya bu sohbetleri görüntüleyebilmesini planlıyor.

Şu an için bu değişikliklerin hiçbiri, bireysel kullanıcıların hesaplarını etkilemeyecek. Google’dan yapılan açıklamada, bireysel kullanıcıların da desteklenmeye devam edileceği vurgulandı.

Google’ın mesajlaşma servisleri konusundaki stratejisini sıklıkla değiştirdiğini unutmamak gerekiyor. Bu nedenle Google Hangouts ve G Suite kullanıcılarıyla ilgili planların bir kez daha değişebileceğini belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER