Teknoloji

Google Görseller son güncellemeyle hem iOS hem de Android’de daha işlevsel hâle geldi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google mobil cihazlar üzerinde görsel arama deneyimi için önemli bir güncelleme gerçekleştirdi. Görsel bilgi aramasında iOS ve Android cihazların eskisine kıyasla daha fazla kullanıldığının farkında olan internet devi, Google Görseller başlığı altında sunduğu sonuçlara biraz daha fazla bilgi ekledi. Görsellerin sunduğu bilginin artmasıyla birlikte kullanıcılara sunulan sonuçların biraz daha faydalı hâle gelmesinin de önü açılmış oldu.

Bu haftadan itibaren Google üzerinden bulunan görsellerde resim altı yazıları olacak. Bu yazılarda kullanıcılara görselin yayınlandığı web sayfasının başlığı gösterilecek.

google gorsellerGoogle’dan yapılan açıklamaya göre, görseller hakkında daha fazla bilginin sunulması kullanıcılara buldukları sonucun yararını daha iyi ölçmekte yardımcı olacak. Buna ek olarak, görselin bulunduğu web sitesinin arama yapılan konuyla olan ilişkisi de daha iyi değerlendirilebilecek.

Google Görseller, yapılan son güncellemeyle mobil cihaz sahipleri için çok daha yararlı bir araca dönüşüyor. Güncelleme sayesinde bilgiye daha kolay ve hızlı erişmek mümkün hâle geliyor. Fotoğraf altı yazıları, hafta içi itibarıyla hem Google’ın iOS ve Android uygulamalarında hem de mobil cihazlarda görünmeye başlayacak.

İLGİLİ HABERLER