Teknoloji

Google görsel arama sonuçlarında daha fazla detay sunacak

google görsel arama

Google görsel arama sonuçlarında ilk bakışta fazla detay vermiyor. Kullanıcılar şimdilik sadece fotoğrafın boyutlarını, kaynak sayfanın başlığını ve URL’yi görebiliyor. Ancak söz konusu durum, bu hafta itibarıyla değişecek.

Masaüstünde yapılan görsel aramalarda kullanıcılar artık daha fazla bilgi görecek. Kullanıcılar görsellerin boyut etiketlerinin yerine görselin kaynağıyla daha fazla bilgi sağlayan ikonlar tarafından karşılanacak.

Bu yeni ikonlar kullanıcıların yönlendirildiği sayfanın hangi amaçla oluşturulduğunu anlamaya yardımcı olacak. Sayfanın ürün satışı mı yoksa video sayfası mı olduğu bu ikonlar sayesinde anlaşılacak. İkonlar görselin görünüşünü etkilemeyecek. İmleç ikonun üstüne sürüklendiğinde ise sayfanın etiketlerinin tamamı görülebilecek. Örneğin; paylaşılan bir videoysa, fare ikonun üstüne getirildiğinde videonun süresini görmek de mümkün olacak.

Google görsel arama sonuçlarında boyutları görmek yine mümkün olacak

Google’ın görsel arama sonuçlarına eklenen ikonlar, çok büyük bir değişim anlamına gelmiyor. Ancak bu ikonlar sayesinde aynı etiketi taşıyan görseller rahatlıkla tek bir ekranda görülebilecek.

Google’da yapılan görsel aramalarında kullanıcılar görselin boyutlarını görmeye devam edebilecek. Bunun için önce görseli küçük resme tıklayarak büyütmek, ardından da imleci görselin üzerinde hareket ettirmek gerekiyor. Bu işlemin ardından görseli boyutları sol alt köşede gösterilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER