Teknoloji

Google görsel arama sonuçları üzerinden alışveriş imkânı sunacak

google gorsel arama

Google insanları arama sonuçları üzerinden daha fazla alışveriş yapmaya teşvik etme konusunda Instagram ve Pinterest‘ten ilham almış gibi görünen bir hamle yapıyor. İnternet devi görsel arama sonuçları içinde alışveriş yapılabilen reklamların gösterimini test ediyor. Google görsel arama sonucu üzerinden alışveriş imkanını sadece sponsorlu sonuçlarla sınırlı tutmayı planlıyor.

Bu özellik sayesinde ilgisini çeken ürünün bulunduğu bir görsele ulaşanlar, doğrudan o görsel üzerinde gerekli yerler dokunarak söz konusu ürünün satış sayfasına gidebilecek. İnternet devi hâlihazırda bu özelliği “soyut sanat” veya “ofis mobilyaları” gibi geniş başlıklarda arama yapan küçük kullanıcı gruplarına gösteriyor.

Google görsel arama özelliği oldukça büyük bir kitle tarafından kullanılıyor. Dolayısıyla şirketin bu aramaların sonuçlarında alışveriş yapılabilir reklamlar sunması mantıklı bir hamle gibi görünüyor. Bir ürün konusunda fikir edinmek için görsel arama yapan birinin karşısına çıkan reklam üzerinden o ürünü satın alma ihtimalinin daha yüksek olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER