Teknoloji

Google Görsel Arama sonuçları için Pinterest benzeri bir tasarımı test ediyor

google gorsel aramaGoogle Pinterest’ten esinlenme konusunda çekingen olmadığını daha önce çeşitli tasarım tercihleriyle göstermişti. Ancak internet devinin bu çerçevede attığı son adım, diğerlerinden biraz daha belirgin görünüyor. Google Görsel Arama sonuçlarının masaüstünde görünümü için Pinterest’ten fazlasıyla esinlenmiş bir tasarımı test ediyor.

Şirket tarafından TechCrunch sitesine gönderilen açıklamada, Görsel Arama sonuçlarının masaüstünde gösterimi için dikey bir tasarımın test edildiği doğrulandı. Söz konusu tasarım, yaratıcı fikirler bulmak için sık sık Pinterest’i ziyaret edenlere fazlasıyla tanıdık gelecek izler taşıyor. Yeni Görsel Arama sonuçları arayüzünde her resmin altında bir açıklama bulunurken, bunlara görselin bir videodan mı yoksa ürün sayfasından mı alındığını gösteren çeşitli rozetler eşlik ediyor. Resimlerin üzerine tıklandığında da kullanıcılara bulunan sonuç konusunda daha fazla bilgi veriliyor.

Eğer sonuçta çıkan görsel, Google Alışveriş’te de bulunan bir ürünle bağlantılıysa kullanıcılar o ürünün stokta olup olmadığını görebilecek ve karşılarına hızlı sipariş için bir bağlantı çıkacak. Yapay zekâ ise kullanıcılara görsel açıdan olmasa bile bağlamsal açıdan ilgili sonuçların gösterilmesine yardımcı olacak.

Google’dan konuya ilişkin olarak Engadget sitesine gönderilen açıklamada ise şirketin Görsel Arama deneyimini iyileştirmek için sürekli olarak deneyler yaptığı, ancak şu aşamada duyurulacak bir şeyin olmadığı ifade edildi.

Google Görsel Arama sonuçlarının tasarımı konusunda derin benzerliklerin varlığına rağmen tam olarak Pinterest’in izinden gitmiyor. Şirket daha doğrudan rakibi olan Amazon ve diğer çevrimiçi ticaret platformlarınınkine benzer bir deneyim sağlamak için çalışıyor.

İLGİLİ HABERLER