Teknoloji

Google Glass donanımını yeniledi, ancak mevcut sahipler terfi edemeyecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google-glass-explorer-deneyimleme-00004

Google’ın artırılmış gerçeklik gözlüğü Glass’ı geniş kapsamlı ve herkese açık bir beta test sürecinde satması oldukça sıradışı bir hamle. Özellikle Google Glass gibi gizlilik endişelerine yol açan bir ürünün herkese açık biçimde test edilmesi pek sık görülen bir durum değil. Şirket ise bu geniş kapsamlı test sürecinin kendisine Glass’ı resmi olarak satışa sunmadan önce kullanıcılardan gelen geri bildirimler ışığında geliştirme imkanı verdiğine dikkat çekiyor. Glass donanımının yenilenmesi, aynı zamanda yazılım kısmında da bazı değişikliklerin yapılması Google’ın dikkat çektiği gelişim sürecinin somut bir göstergesi oluyor.

Donanım konusunda en önemli değişiklik olarak Google Glass’ın belleğinin ikiye katlanması ve 1 GB’den 2 GB’ye çıkarılması göze çarpıyor. Buna ek olarak pilin iyileştirilmesi ve yazılımda yapılan geliştirmeler diğer önemli değişiklikler olarak ön plana çıkıyor. Artık Glass’ın pil ömrünün yüzde 15 oranında arttığını belirten Google, extra RAM sayesinde daha fazla Glass uygulamasının paralel olarak çalışabileceğinin ve uygulamaların daha hızlı başlatılacağının altını çizdi. Google Glass ürün müdürlerinden Steve Lee, cihazın daha hızlı ve dayanıklı olduğunun hissedileceğini dile getirdi.

Ekstra pil kapasiteli Google Glass’ın sevkiyatına mart ayında başlandığını hatırlatan Lee, daha fazla pil ömrü sağlayan yazılım iyileştirmelerinin ise son güncellemeyle geldiğini ifade etti. Lee bazı şeylerin donanımla halledilebildiğini, ancak daha tutarlı iyileştirmelerin yazılım güncellemeleriyle geldini söyledi. Yazılım güncellemesiyle birlikte pil ömründeki artışa ek olarak kullanıcıların fotoğrafları çerçeveye daha iyi oturtmalarını sağlayan sesle kontrol edilebilen bir vizör Google Glass’a eklendi. Güncelleme paketi Google Now’a henüz eklenen ve aracın park yerini bulmayı sağlayan kartları da kapsıyor.

Söz konusu güncellemelerin hiçbiri Glass deneyimini somut biçimde değiştirmeyecek olsa da, Google’ın test programını uygulama amacını somut biçimde ortaya koyuyor. Şirket bütün bu değişikliklerin kullanıcılardan gelen geri bildirimler sonucunda yapıldığının altını çizerken, yeni yazılımın tüm Glass sahiplerine ulaştılacağını ve bundan böyle Glass satın alanların 2 GB RAM’li modele sahip olacağını belirtti. Ancak mevcut Glass sahiplerinin ekstra bellekli bu yeni modele geçiş yapmaları mümkün olmayacak. Şirketin bu akşam düzenlenecek Google I/O etkinliğinde Glass’ın nihai versiyonunu duyurması da ihtimaller arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER