Teknoloji

Google Fotoğraflar aylık kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti

google-fotograflar-003

Google Fotoğraflar henüz altı ayını doldurmadı, ancak daha şimdiden 100 milyon aylık aktif kullanıcı gibi önemli bir dönüm noktası geride bırakıldı.

Kullanıcılarına sınırsız sayıda fotoğraf ve video depolama imkanı sunan fotoğraf servisi iOS, Android ve web üzerinden kullanılabiliyor. Geçtiğimiz mayıs ayında Google+ sosyal ağından ayrılarak bağımsız bir servis hâline getirilen Google Fotoğraflar basitliğiyle ve Dropbox’ın Carousel, Apple’ın iCloud ve Yahoo’nun Flickr fotoğraf servislerinin kullanışlı ve beğeni kazanan yanlarını birleştirmesiyle oldukça olumlu geri dönüşler almıştı.

100 milyon kullanıcı sayısına sadece beş ay gibi kısa bir zamanda ulaşmak yabana atılacak bir durum değil. Pinterest ve Twitter’ın bu noktaya gelmesi yaklaşık beş yıl kadar zaman aldı. Instagram ise 100 milyon aylık kullanıcı noktasına iki buçuk yıl gibi bir zamanda geldi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google Fotoğraflar: Fotoğrafa dair her şey burada

Kullanıcılar bir servisten diğerine geçişi çok kolay bulmuyorlar ve zorunda kalmadıkça bu işe girişmiyorlar. İyi bir servis karşılarına çıktığında genellikle buna bağlı kalıyorlar ve görülüyor ki, Google da böyle bir servise sahip. Gerçekten de Google’ın Gmail hesabına sahip olan herhangi bir kullanıcıya kolay üyelik sağlaması Google Fotoğraflar’ın önemli bir avantajı. Ayrıca eski Google+ kullanıcılarının yeni Google Fotoğraflar servisine aktarılmış olması da bu fotoğraf depolama servisinin iyi bir başlangıç yapmasını sağladı.

Ayrıca Google, kullanıcıların Google Fotoğraflar’ı nasıl kullandıklarıyla ilgili bazı ilginç bilgiler de paylaştı. Örneğin otomatik yükleme işlevi sayesinde Google kullanıcıların akıllı telefonlarında 3720 terabaytlık alan açtı. Dağ, plaj ve kayak merkezleri de en çok fotoğrafı çekilen sahneler arasında ilk onda bulunuyor. Google Fotoğraflar belirli bir algoritma dahilinde fotoğraf kütüphanesini organize ediyor, böylelikle herhangi bir tanımlayıcı terimle ilgili fotoğraflara erişmek mümkün oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER