Teknoloji

Google Fit sonunda iOS’e de geldi

google fit ios

Google‘ın yenilenmiş zindelik uygulaması Google Fit, geçtiğimiz yıl Android’de kullanıcılarla buluşmuştu. Uygulamanın iOS versiyonu da sonunda iTunes App Store’da yerini aldı. Apple Sağlık platformuyla entegre biçimde çalışan Google Fit iOS uygulaması, bu sayede platformla entegre olabilen Nike Run Club, Sleep Cycle ve Headspace gibi uygulamalardan da veri alabiliyor. Uygulama hem Apple Watch ile hem de Wear OS işletim sistemli akıllı saatlerle eş zamanlama yapabiliyor.

Google’ın zindelik uygulamasının tasarım merkezinde Amerikan Kalp Derneği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından verilen tavsiyeler doğrultusunda belirlenen hareket hedeflerini sembolize eden halkalar yer alıyor. Kullanıcılardan gün içinde bu halkaları tamamlamaları isteniyor.

Amerikan Kalp Derneği ve İstanbul Sağlık Örgütü, her hafta 150 dakika ortalama seviyede hareket tavsiye ediyor. En az 75 dakika ise güçlü egzersiz yapılması öneriliyor. Google Fit’teki sistemin temelinde ise aktif olunan dakikalar ve hareket yoğunluğu bulunuyor.

Google Fit iOS uygulamasında kullanıcılara sunulan özelliklerden bazıları, Wear OS uygulamasının içindeki “Fit” bölümünde de mevcuttu. Ancak yeni uygulamanın Apple Watch ile entegre biçimde çalışabilmesi ve Apple’ın Sağlık platformuyla eş zamanlanabilmesi, kullanıcılara daha geniş bir hareket alanı sağlıyor. Google Fit’in iOS sürümü iTunes App Store üzerinden indirilebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER