Teknoloji

Google Dokümanlar ile Microsoft Word, Excel ve PowerPoint dosyaları düzenlenebilecek

google dokumanlar

Google Dokümanlar üzerinde Microsoft Office dosyalarını düzenlemek oldukça zahmetli bir iş. Office dosyalarını bu uygulama üzerinde görüntülemek mümkün olsa da; düzenleme, yorum bırakma ve ortak çalışma yapabilmek için bu dosyaları Google’ın formatına çevirmek gerekiyor. Ancak bu durum yakında değişecek. Google bir açıklama yaparak Microsoft Word, Excel ve Powerpoint’te kullanılan dosya formatları için yerel destek sunacağını duyurdu. Böylelikle Google’ın Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarında Office dosyaları üzerinde çalışmak çok daha kolay olacak.

Google’dan yapılan açıklamada, söz konusu desteğin ilk olarak G Suite kullanıcıları için sunulacağı belirtildi. Ancak şirket tarafından The Verge sitesine verilen bilgiye göre, bu imkândan uzun vadede tüm Google hesabı sahipleri yararlanabilecek. G Suite kullanıcıları için bu destek nisan ve mayıs ayları içinde dağıtıma çıkacak.

Google’dan yapılan açıklamaya göre, desteklenecek dosya türleri şunlar:

  • Word dosyaları: .doc, .docx, .dot
  • Excel dosyaları: .xls, .xlsx, .xlsm, .xlst
  • Powerpoint dosyaları: .ppt, .pptx, .pps, .pot

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamaları ile Dropbox Business arasındaki entegrasyon da kısa süre önce duyurulmuştu.

İLGİLİ HABERLER