Teknoloji

Google çok yakında çok eski cihazlarda kullanıcı girişi izni vermeyecek

Hâlâ Gingerbread’in son sürümü olan Android 2.3.7 veya daha eski bir sürümü çalıştıran bir cihazınız varsa, Liliputing‘in belirttiğine göre, bir destek belgesi, Google’ın 27 Eylül’den itibaren bu cihazda Google hesabınızda oturum açmanıza izin vermeyeceğinizi belirtiyor.

Şirket, “Kullanıcılarımızı güvende tutmak için devam eden çabalarımızın bir parçası olarak Google, 27 Eylül 2021’den itibaren Android 2.3.7 veya daha eski sürümleri çalıştıran Android cihazlarda oturum açılmasına artık izin vermeyecek.” diyor. “27 Eylül’den sonra cihazınızda oturum açarsanız, Gmail, YouTube ve Haritalar gibi Google ürünlerini ve hizmetlerini kullanmaya çalıştığınızda kullanıcı adı veya şifre hataları alabilirsiniz.”

Bu değişiklikten ne kadar eski bir cihazın etkileneceği konusunda size bir fikir vermek için, Android 2.3.7’ün yaklaşık 10 yıl önce dağıtıma çıktığını söyleyelim. Ancak şu anda dışarıda üç milyardan fazla aktif Android cihazı olduğu düşünüldüğünde, bu değişiklik muhtemelen hâlâ eski teknolojiye bağlı kalabilecek sayılı kişiyi etkileyecektir.

27 Eylül tarihinden sonra hâlâ Android 2.3.7 veya daha eski bir sürümde kalırsanız, Google’ın belirttiğine göre, cihazın internet tarayıcısı üzerinden giriş yaparak hâlâ bazı Google servislerini kullanabileceksiniz. Ancak şirket, Android 3.0 (Honeycomb) ile çalışan cihazların Google hesaplarına kullanıcı girişi yapmaya devam edeceklerini söylüyor. Eğer eskimiş cihazınız hâlâ güncellenebiliyorsa, bunu şimdiden yapmanız iyi olabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER