Eğlence

Google Chromecast’in kaynak kodlarında ana ekran için hava durumu ve duvar kağıdı özelleştirmeleri gizli

Google’ın Chromecast aygıtı çok yakında daha fazla işlev kazanacak gibi görünüyor. Bir Reddit kullanıcısının Chromecast kodlarında rastladıklarına göre bazı yeni işlevler üzerinde çalışılıyor.

chromecast-ana-ekran-hava-durumu-090414-1

HTML kodlarında rastlanan bulgulara göre ana ekranda hava durumunu gösteren bir özellik yer alabilir. Eğer resmiyet kazanırsa, kullanıcılar Chromecast’in ana ekranında bulundukları konuma göre mevcut hava durumunu ve önümüzdeki günlerdeki hava tahmin raporunu görebilecek. Kodlarda hava durumu ikonlarına dair bağlantılardayer alıyor.

Aynı Reddit kullanıcısı Javascriptkodunda da Google’ın yeni ana ekranı için, kişisel fotoğraflar gibi bazı başlıklar test ettiğini gösteriyor. Bunun sayesinde kullanıcılar kendi fotoğraflarını duvar kağıdı olarak belirleyebilecek.

chromecast-ana-ekran-hava-durumu-090414-2

Google Chromecast’i 2013’ün ortalarında ABD’de piyasaya sürmüş, kullanıcılara film, fotoğraf, müzik veya diğer içerikleri masaüstü veya mobil cihazdan TV ekranına yansıtma fırsatı sunmuştu. HDMI aygıtı Android ve iOS cihazlarıyla, ayrıca Mac ve Windows’a özel Chrome ile de kullanılabiliyor.

Google Chromecast henüz Türkiye’de resmi olarak satılmıyor. Eğer yurt dışına çıkarsanız, bu cihazı ABD ve Avrupa’da bulabilirsiniz.

İlgili >> Gigaom, Reddit

İLGİLİ HABERLER