Teknoloji

Google Chromebook serisine Flip ve Chromebit gibi iki sıra dışı ürün ekledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chromebook ürün serisini geleneksel biçimini taşımayan yeni Chrome OS tabanlı cihazlarla genişletti. Asus tarafından üretilen Chromebook Flip bu yeni ürünlerden bir tanesi oldu.

asus-chromebook-flip-010415-3
Chromebook Flip

Tamamen metalden üretilmiş bu dönüştürülebilir dizüstü bilgisayar sadece 15 mm. kalınlıktaki gövdesi ve 900 gr. civarındaki ağırlığıyla kolaylıkla taşınabiliyor. Makinenin ilgi çekiciliği katlanabilir yapısıyla sınırlı kalmıyor, dokunmatik ekranıyla da ilk kez uygun fiyatlı bir dokunmatik ekranlı Chromebook satışa sunulmuş oluyor. Chromebook Pixel’in 999 dolarlık fiyata sahip olduğu yerde Chrobook Flip sadece 249 dolarlık fiyat etiketi taşıyor.

Buna ek olarak Google, Chromebit adıyla yeni bir tür Chrome OS cihazı da tanıttı. Eksiksiz bir bilgisayar olarak nitelendirilen Chromebit bir gofretten daha küçük boyutlara sahip. 100 doların altında bir fiyata sahip olan Chromebit herhangi bir ekrana bağlanabiliyor ve onu bir bilgisayara dönüştürüyor. Chromebit önümüzdeki yaz piyasaya çıkacakken, Chromebook Flip ise bahar aylarında satışta olacak.

Chromebit
Chromebit

Asus’un çıkardığı Chromebook Flip ve Chromebit’in yanı sıra, Google Haier Chromebook 11 adında yeni bir ürünü de tanıttı. 11.6 inç ekran, 1.8 GHz Rockchip işlemci, 2 GB RAM, 16 GB dahili hafıza taşıyan bu ürüne ek olarak bir de Hisense Chromebook bulunuyor. O modelde ise 11.6 inç ekran, 2.5 GHz dört çekirdekli işlemci, 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Her iki ürün de bütün günü çıkarmaya yetecek kapasitede pil taşıyor. Haier ve Hisense’in Chromebook’ları ABD’de 149’ar dolarlık fiyatlarla ön siparişe sunuldu.

İLGİLİ HABERLER