Teknoloji

Google Chromebook için ARM tabanlı işlemci geliştiriyor

google chromebook
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google gelecekte çıkaracağı Chromebook modellerinde kendi geliştirdiği işlemcileri kullanabilir. Nikkei’nin haberine göre, şirket Chrome OS tabanlı dizüstü bilgisayarları ve tabletleri için kendi işlemcilerini hazırlıyor.

Google’ın bu çalışmasına pek de şaşırmamak gerekiyor. Şirket kısa süre önce Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’da Tensor adını taşıyan işlemcisinin kullanılacağını duyurmuştu. Bu girişim için dünyanın dört bir yanından çip mühendislerini işe alan Google, Intel ve Qualcomm gibi şirketlerden de transferler yapmıştı. İnternet devi, bu uzmanlıktan Chromebook’larda da faydalanmaya karar vermiş gibi görünüyor.

Nikkei’nin haberinde Google’ın Apple’ın başarısından etkilendiği de belirtiliyor. Apple iPhone ve iPad’lerin ardından Mac’lerde de kendi tasarımı olan işlemcilere yer vermeye başlamıştı. Apple’ın kendi tasarımı olan M1 işlemcinin kullanıldığı ilk Mac’ler 2020’de çıkmış, şirket daha sonra bu işlemciye iPad Pro’da da yer vermişti.

Habere göre; Google, Chromebook çiplerini Arm’ın tasarımlarının üstüne inşa ediyor. Şirketin bu işlemcilerin duyurusunu 2023’te yapacağı ve bu işlemcileri taşıyan ilk dizüstü bilgisayarları da kısa süre içinde piyasaya süreceği belirtildi.

İLGİLİ HABERLER