Teknoloji

Apple yöneticisinden Google Chromebook’a taş

apple app store avrupa birligi

16 inç ekranlı MacBook Pro‘nun resmiyet kazanmasının ardından Apple yöneticilerinin tanıtım turu da başladı. Cupertino merkezli şirketin pazarlama şefi Phil Schiller, CNET’e verdiği röportajda rakiplerinin dizüstü bilgisayarlarıyla ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Eğitim, Apple’ın dizüstü bilgisayarları ve tabletleri için önem verdiği kategoriler arsında bulunuyor. Özellikle ABD’de Google Chromebook’larıyla Apple’ın bu alandaki hakimiyetine ciddi anlamda meydan okuyor. Schiller, bu konuyla ilgili olarak kendisine yöneltilen soruya “sert” sayılabilecek bir yanıt verdi.

iPad’lerin bir çocuğun öğrenimi için en iyi araç olduğunu söyleyen Schiller, Chromebook’lu çocukların ise başarıya ulaşamayacağını iddia etti. Schiller, şu ifadeleri kullandı: “Gerçekten öğrenmeye meyilli ve istekli olan çocuklar daha başarılı olacaktır. Çocuklara teknolojiyi onlara ilham verecek şekilde sunmazsanız sınıfta aktif olmalarını bekleyemezsiniz. Çocukların en iyi sonuçları alabilmeleri için en iyi öğrenme araçlarına sahip olmaları gerekir. Ne var ki, Chromebook’lar bunun için yeterli değil. Chromebook’ların dersliklere girme sebebi, testlerde kullanılabilecek ucuz araçlar olmaları. Eğer çocukları testten geçirmek isterseniz Chromebook yeterli olabilir. Ancak bu çocukların başarılı olmasına yetmez.”

Schiller, daha sonra kişisel Twitter hesabı aracılığıyla bu sözlerine açıklık getirmeye çalıştı. Apple’ın çocuklara “içerik, ders programı ve araç” sağladığını da belirten Schiller, CNET’e yaptığı açıklamanın hedefinde çocukların değil, Google ve Chromebook üreticilerinin olduğunu dile getirdi.

Apple ve Google arasındaki rekabete öğretmenler ne diyor?

Schiller’in bu sözleri Chromebook’ların son yıllardaki başarısını boşa çıkarmaya yönelik özel bir çabadan ziyade, Apple’ın genel stratejisinin bir parçası gibi görünüyor. Cupertino merkezli şirket, son birkaç yıldır Google’ın yükselişine eğitimcilere ulaşarak ve iPad’in multimedya potansiyelini göstererek yanıt vermeye çalışıyor.

ABD’deki öğretmenlerin Apple ve Google arasındaki rekabete bakışında ise farklı noktalar öne çıkıyor. Öğretmenler iPad’in daha dayanıklı, daha kolay taşınabilir olduğunu ve dokunmatik ekran ile kalemin bazı sınıf aktivitelerine daha uygun olduğunu belirtiyor. Ancak klavye ve fare kullanımı ile fiyat konusu devreye girdiğinde de Chromebook öne çıkan seçenek oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER