Teknoloji

Google Chrome sinir bozucu sitelerin sesini sürekli olarak kısmayı mümkün kılacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chromeGoogle Chrome internet tarayıcısının yeni versiyonu çok yakında kullanıcılarla buluşacak. Yeni sürüm beraberinde ilgi çekici bazı özellikleri de getirecek. Bu yenilikler arasında en çok işe yarayacak ise otomatik olarak video oynatan sitelerin sesini tamamen kısmak olacak gibi görünüyor.

Günümüzde pek çok internet sitesi, kullanıcılar sayfa içinde gezinirken birden sesli biçimde video oynatmaya başlıyor. Sesin kaynağını o anda tespit edemeyenler çareyi ya sekmeyi kapatmakta ya da bilgisayarın sesini tamamen kısmakta buluyor. Artık kullanıcılar sekme üzerinde sağ tıklayıp ilgili siteyi sonsuza kadar sessize alabiliyor. Bu özellik aynı işlemi geçici olarak gerçekleştiren “Sekmenin Sesini Kapat” işleminin yerini alacak.

Chrome 64 sürümü, Windows kullanıcılarına HDR desteğini de getiriyor. Ancak bunun için Fall Creators Update yüklü bir Windows 10 bilgisayar ve HDR uyumlu bir monitör ve grafik kartına sahip olmak gerekiyor.

Google Chrome güncellemesi Spectre ve Meltdown’a karşı koruma da sağlıyor

Google Chrome güncellemesi, Mac ve Windows kullanıcılarına Spectre ve Meltdown açıklarına karşı da koruma sunuyor. Google, SharedArrayBuffer özelliğini devre dışı bırakarak saldırıların şiddetini yavaşlatma konusunda diğer şirketleri izliyor.

İLGİLİ HABERLER