Teknoloji

Google Chrome sekme gruplama özelliği dağıtıma çıkıyor

google chrome 76

Bazı Google Chrome kullanıcılarının yolunu gözlediği sekme gruplama özelliği sonunda dağıtıma çıkıyor. İnternet tarayıcısında çok sayıda sekme açan ve bir süre sonra bunların içinde kaybolan kullanıcıları fazlasıyla sevindirecek bu özelliğe şimdiden Chrome’un beta sürümü üzerinden erişmek mümkün. Beta versiyonla uğraşmak istemeyenler içinse özelliğin Chrome’un masaüstü sürümlerine dağıtımı gelecek hafta itibarıyla başlayacak.

Google’ın sekme gruplama konusundaki yaklaşımı zekice görünüyor. Kullanıcılar bir sekmenin üzerine sağ tıklatarak o sekmeye özel bir isim verebiliyor ve bir renk atayabiliyor. Ardından o sekmeyle aynı gruba alınan tüm sekmelerin altında aynı renk görülüyor. Kullanıcılar sekmeleri gruplar arasında da taşıyabiliyor.

Google tarafından paylaşılan aşağıdaki görsel, sekme gruplamanın nasıl görüneceği konusunda biraz daha net bir fikir edinmeyi sağlıyor.

google chrome sekme gruplama

Google Chrome, sekme gruplama özelliğinin sunulduğu ilk internet tarayıcısı değil. Vivaldi gibi internet tarayıcılarında kullanıcılar bu imkandan bir süredir yararlanabiliyordu. Chrome’da ise üçüncü taraf eklentiler sayesinde sekmeleri gruplandırmak daha önce de mümkün oluyordu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER