Teknoloji

Google Chrome’un yerleşik reklam engelleme aracı 15 Şubat’ta faaliyete geçecek

chrome otomatik video engelleme
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google chrome reklam engellemeGoogle, popüler internet tarayıcısı Chrome’a rahatsız edici reklamları engellemek adına bir reklam engelleme aracı ekleyeceğini daha önce açıklamıştı. Şirket bu aracın faaliyete geçeceği tarihi de sonunda duyurdu. VentureBeat sitesinde yer alan habere göre, Google Chrome reklam engelleme aracı 15 Şubat 2018’de çalışmaya başlayacak.

Google’ın daha önce açıkladığı gibi, araç tüm reklamları engellemeyecek. Sadece Daha İyi Reklamlar Koalisyonu tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde “kötü” olarak etiketlenen reklamlar gösterilmeyecek. Tam sayfa reklamlar, sesi ve videoyu otomatik olarak oynatan reklamlar ve kapanıp açılan reklamlar, araç tarafından engellenecek.

Google reklam engelleme aracına takılma ihtimali yüksek reklamlar barındıran siteleri “Reklam Deneyimi Raporu” adını taşıyan aracıyla durumdan haberdar edecek. 30 gün içinde gerekli standartları karşılayamayan sitelerin tüm reklamları Google tarafından engellenecek. Kötü reklamlar çıkarıldıktan sonra site sahipleri Google’a başvuracak ve tekrar bir değerlendirme isteyebilecek.

Google Chrome reklam engelleme aracıyla interneti kötü reklamlardan temizlemek istiyor

Google Chrome reklam engelleme aracıyla yayıncıları internetteki kötü reklamlardan kurtarmayı amaçlıyor. Şirket böylelikle kullanıcıların daha geniş kapsamlı reklam engelleme araçlarına başvurmasını da önlemeyi hedefliyor. Programın Google’ın internet reklamcılığı üzerindeki büyük gücünü biraz daha artırması da muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER