Teknoloji

Google Chrome Oculus Rift’i desteklemeye başladı

facebook oculus rift

google chromeDikkatli Reddit kullanıcıları zaman zaman gizlenmiş kimi yeniliklerin ortaya çıkmasını sağlayabiliyor. Bu durumun son örneği Google Chrome ve Oculus Rift için yaşandı. Google’ın internet tarayıcısının en güncel nihai versiyonunun Oculus Rift sanal gerçeklik başlığını desteklediğini bir Reddit kullanıcısı gün yüzüne çıkarttı.

Desteği aktif hâle getirebilmek için kullanıcıların biraz zahmete girmesi ve Chrome’un ayarları içinde gezinmesi gerekiyor. Ancak ayarlarda Rift desteğinin izlerinin görülmesi, Chrome’un artık WebVR’ı sanal gerçeklik başlığına ve Oculus Touch kontrol cihazlarına aktarabildiğini gösteriyor. Sözü 2014’te verilen ancak henüz hayata geçirilebilen entegrasyondan Chrome’un Windows versiyonunu kullananlar yararlanabiliyor.

Google, Daydream sanal gerçeklik başlıkları için WebVR desteğini 2017’in şubat ayında Chrome’un Android uygulamasına eklemişti. Ardından geçtiğimiz eylül ayında ise mobil sanal gerçeklik ile internette gezinmenin önünü açmıştı.

Eğer Oculus Rift sahipleri Oculus’un uzun süredir beklenen sanal gerçeklik internet tarayıcısı Carmel’in yerine Google Chrome kullanmayı tercih ederse, ortaya ilginç bir durum çıkabilir. Bu ihtimal gerçeğe dönüştüğü takdirde Oculus’un gecikmesinin cezasını çektiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER