Teknoloji

Google Chrome menüsünün fazlalıklarını temizliyor

google chrome

Google Chrome, dünyanın en çok tercih edilen internet tarayıcısı konumunda. Chrome’un zirvedeki yerini koruması için çalışan Google, popüler tarayıcıyı bazı fazlalıklarından kurtarmaya hazırlanıyor. İnternet devi, kullanıcılar sekme üzerinde fareye sağ tık yaptıklarında ortaya çıkan bağlam menüsünden çok sayıda seçeneği çıkarmaya hazırlanıyor.

“Yeni sekme aç”, “Mevcut sekme dışında tüm sekmeleri kapat”, “Açık sekmelerin tamamını yer imlerine ekle” ve “Kapatılan tüm sekmeleri aç” seçenekleri menüden kaldırılacak. Bu kararın geliştiricilerin yaptığı araştırmaların sonucunda alındığı belirtildi.

Chrome Canary’nin en son versiyonunu indirenler, bu sadeleştirilmiş deneyimi şimdiden yaşayabilecek.

BleepingComputer sitesinde yer alan habere göre, bazı geliştiriciler Google’dan bağlam menüsünü sadeleştirmesini uzun süredir istiyordu. Verilere göre, “Kapatılan sekmeyi aç” seçeneği sadece yüzde 8.92 oranında kullanılıyor. “Yeni sekme aç” menüsünde ise bu oran yüzde 6.63’e iniyor. “Açık sekmelerin tamamını yer imlerine ekle” seçeneğinin kullanım oranı ise sadece yüzde 0.64.

Google Chrome kullanıcılarının elinde alternatif seçenekler mevcut

Chrome geliştiricisi Peter Kasting, kullanıcıların gelişmiş sekme kontrollerinden yararlanabilmesi için hâlâ alternatif yolların bulunduğunu belirtti. Kasting, klavye kısayol kombinasyonlarıyla pek çok işin hızlı şekilde yapılabileceğini hatırlattı.

Google, teknik kapasitesi yüksek Chrome kullanıcılarını kızdırmaktan pek korkmuyor gibi görünüyor. Şirket, kısa bir süre önce Chrome’un adres çubuğundan “www” kısaltmasını kaldırma kararı almış ve hem kullanıcıların hem de geliştiricilerin itirazına rağmen bu kararından vazgeçmemişti.

İLGİLİ HABERLER