Teknoloji

Google Chrome iOS’e Split View çoklu görev desteği

google-chrome-ipad-multitasking-231015

İnternet tarayıcınızı iPad’inizin ekranının bir kenarında tutarken diğer kenarında da başka bir uygulamayla ilgilenmek Apple’ın iOS 9 ile birlikte sunmuş olduğu Split View özelliği sayesinde hayata geçmişti. Google da internet tarayıcısı Chrome’u güncelleyerek, bu özelliği destekler hâle getirdi.

Split View özelliği şu anda iPad Air 2 ve iPad mini 4 tabletlerinde kullanılabiliyor. Ayrıca kasım ayında piyasaya çıkacak büyük ekranlı iPad Pro tabletinde de ekranı ikiye bölüp iki bölümde farklı uygulamaları çalıştırma özelliğini kullanmak mümkün olacak. Daha eski iPad modelleriyse Slide Over adı verilen, sadece ekranın bir kenarındaki küçük pencere üzerinde ön plana çıkmış şekilde kullanım sunan çoklu görev özelliğinden yararlanma imkanı bulunuyor.

Chrome iOS uygulamasının güncellenmesi sadece iPad’e odaklanmıyor. Otomatik doldurma desteği de geliyor, böylelikle kredi kartı numaraları gibi depolanan bilgileri masaüstü Chrome’da olduğu gibi mobil versiyonda da kullanmak mümkün olacak. Uygulamayı aşağıdaki kaynak bağlantıdan indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER