Teknoloji

Google Chrome için yeni bir pil tasarrufu özelliği test ediliyor

google chrome

Google, Chrome internet tarayıcısının daha verimli şekilde işlemesi adına çalışmalarına devam ediyor. TheWindowsClub sitesinde yayınlanan habere göre, Google web sitelerinin enerji tasarrufu özelliklerini aktif hâle getirmesini mümkün kılan bir meta etiketi test ediyor.

Böylelikle web siteleri kare sayısını azaltabilecek, komut işletimini yavaşlatabilecek. Bu sayede dizüstü bilgisayarların şarjı biraz daha uzun süre dayanabilecek. Chrome’da açılan internet siteleri, kullanıcıların tercihlerine veya düşük pil gibi cihaz durumlarına da uyum sağlayabilecek.

Bunun özellikle uzun video görüşmeler sırasında bilgisayarı çalışır tutmak veya web uygulamalarının hıza ihtiyaç duymadıkları hâlde çok güç tüketmelerini engelleme konusunda yardımcı olacağı söylenebilir.

Henüz “Origin Trial” programı kapsamında test edilen bu özellik, Google Chrome 86 veya 87’den önce resmi test kapsamına girmeyecek. Buna ek olarak, özelliğin işlemesi için internet sitelerinin meta etiketi kullanması gerekecek. Özelliğin nihai versiyonunun tüm kullanıcılara ulaşması ise zaman alacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER