Teknoloji

Google Chrome Android ve Mac’te parmak izi desteği sunmaya başlıyor

google chrome 76

Google Chrome Android ve Mac kullanıcılarını sevindirecek yeni bir özelliğe kavuşuyor. Popüler internet tarayıcısı, Android ve Mac uygulamalarında parmak izi sensörleri için destek sunmaya başlıyor. Bu destek sayesinde geliştiriciler ekstra bir güvenlik katmanı olarak bu biyometrik çözümden yararlanabilecek.

Güncelleme sayesinde Chrome Android cihazlarda parmak izi tarayıcılarının kullanım sahasını biraz daha genişleyecek. MacBook Pro sahipleri ise Touch ID sensörü üzerinden Chrome’a parmak izlerini gönderebilecek. Windows Hello ve Apple’ın eski iOS cihazlarında bulunan Touch ID gibi biyometrik çözüm sistemlerinin ne zaman Chrome tarafından destekleneceği ise henüz belirsizliğini koruyor.

google chrome androidAndroid ve Mac için parmak izi desteğini getiren Chrome 70 betası, başka ilginç özellikler de barındırıyor. Windows 10’da Web Bluetooth özelliğini kullanıma sunan Chrome 70, böylelikle etraftaki diğer Bluetooth bağlantılı cihazlarla iletişim kurabilecek. Shape Detection API ise kullanıcıların görsellerde yüzleri, barkodları ve metinleri tanımalarına yardımcı oluyor. QR kodlarını tarayabilmek de Shape Detection API ile yapılabilecekler arasında bulunuyor.

Chrome Android ve Mac uygulamalarına önemli bir yetenek kazandıran en yeni Chrome sürümünün fazla zaman geçmeden tüm kullanıcılara açılması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER