Teknoloji

Google Chrome 71 tutarsız site ve eklentileri hizaya sokacak

google chrome

Google Chrome uzun süredir en popüler internet tarayıcısı konumunda. Ancak bu popülarite Chrome’dan kullanıcılarının web deneyiminin kötüleştirilmesinde “kasıtsız bir suç ortağı” olarak yararlanılmasına yol açabiliyor. Google Chrome 71 sürümüyle birlikte web siteleri ve eklentiler için daha katı politikalar uygulayarak bu durumu ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Uzun süredir kötü reklamlarla mücadele eden Google, diğer taraftan da iyi reklamları öne çıkarmaya çalışıyor. Ancak şirketin bu çalışmaları hâlâ bazı internet sitesi sahipleri tarafından anlaşılamamışa benziyor. Bazı web sitesi sahipleri dolaylı olarak rahatsız edici reklamların yayılmasındaki rollerinden habersiz görünürken, bazılarının da işleri düzeltmek için oldukça tembel olduğu düşünülüyor. Bazı internet sitesi sahiplerinin de bu rahatsız edici taktiklerden para kazandığını unutmamak gerekiyor.

Chrome 71 ile birlikte beklenen düzeltmeleri daha önce yapmayan ve rahatsız edici reklamlara ev sahipliği yapmayı sürdüren reklamlar tamamen kaldırılacak. Site sahiplerine 30 günlük bir fırsat daha sunacak olan Google, hâlâ gerekli işlemleri yapmayan sitelerin reklam musluğunu kapatacak.

Aynı durum, bir zamanlar Chrome platformunun gururu olan eklentiler için de geçerli. Bu eklentilerin artık tehlike hâline geldiğini gören Google, yeni Chrome sürümüyle birlikte Chrome Web Mağazası dışından gelen eklentileri tamamen engelleyecek.

Google Chrome 71, artık stabil hâle gelmiş durumda. Bu da sürümün masaüstü platformlardaki dağıtımının birkaç hafta içinde başlayacağı anlamına geliyor. Yeni sürümün reklam kaldırma dışında başka hangi yetenekleri getireceği bilinmezliğini koruyor. Özellikle mobil versiyonda bu bilinmezlik daha da artıyor. Google yakında yeni Chrome sürümünün getirecekleri konusunda daha detaylı bilgi vermeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER