Manşetler

Google’ın çentiksiz Pixel 3’ünü en sonunda gördük

google pixel 3Daha büyük ekranlı mevkidaşı Google Pixel 3 XL‘in defalarca sızmasının ardından en sonunda Google Pixel 3’ün de gerçek hayattan sızan bir fotoğrafını görme fırsatına eriştik.

Google Pixel 3‘e ait olduğu belirtilen fotoğraf Reddit’teki Pixel konusunda paylaşıldı ve 9to5Google sitesi de bu paylaşıma dikkat çekti.

Beklendiği üzere, cihaza önden bakıldığında küçük bir Pixel 2 XL kullanılıyormuş hissi elde ediliyor. Bu telefon modelinde çentik yok gibi görünüyor.

Ayrıca fotoğraflar Pixel 3‘te de öne yerleştirilmiş hoparlörleri, çift selfie kamerasını ve Pixel 3 XL‘deki gibi tamamen camla kaplı arka tasarımı ortaya koyuyor. Mat kaplama arka yüzeyin büyük bir bölümünü de işgal ediyor.

Son Pixel 3 sızıntısı, 5.5 inç ekranın 2160 x 1080, 2:1 görüntü oranına sahip olacağını gösteriyor. Pil kapasitesinin ise 2915 mAh olacağını gösteriyor.

Pixel 3’ün önünde iki kamera olacak

Telefondan alınan ekran görüntülerine göre, önde yer alan her iki kamera da 8 megapiksel çözünürlüklü sensörlere sahip olacak. Bir tanesinin diyafram açıklığı f/1.8, diğerini ise f/2.2 olacak. Google, iki kameralı yaklaşımla daha geniş açılı çekimlere imkan tanımayı hedefliyor. Belki daha güvenli bir yüz tanımalı kimlik doğrulama sistemi de kullanılabilir. Ancak henüz buna dair bir kanıt bulunmuyor.

İlginç olan bir başka nokta ise, ekranın alt kısmında bulunan dock bölümünde yedi uygulama görünüyor. Ne var ki bu, üçüncü taraf başlatıcı uygulama da olabilir. Ve Pixel‘in de dokunmatik hareket tabanlı navigasyon sistemine geçtiği sızıntıyla birlikte görünüyor.

Google’ın 9 Ekim’de, ABD’nin New York şehrinde Pixel 3 lansman etkinliği düzenlemesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER