Teknoloji

Google Cardboard sevkiyat rakamı 5 milyonu aştı

google cardboard

google cardboard

Google Cardboard sanal gerçeklik başlığı, piyasada olduğu 19 aylık süre içinde 5 milyon sevkiyat rakamını aşmayı başardı. Şirketin geçtiğimiz yılın mayıs ayında I/O 2015 konferansı sırasında açıkladığı sevkiyat rakamının 1 milyon olduğu göz önüne alınınca aradan geçen yaklaşık 8 aylık dönemde çok büyük bir ilerleme kaydedildiği anlaşılıyor.

Sanal gerçeklik başlığıyla izlenen YouTube videolarının uzunluğunun 350 bin saati bulduğunu açıklayan Google, geçtiğimiz ay yayınlanan Cardboard Camera uygulamasıyla çekilen toplam fotoğraf sayısının ise 750 bine ulaştığını açıkladı.

Söz konusu rakamlar, Cardboard’u piyasadaki en popüler sanal gerçeklik başlığı yapmak için fazlasıyla yeterli konumda. Ancak cihazın giriş seviyesinde olması nedeniyle Google’ın önümüzdeki dönemde Oculus, HTC ve Sony’nin yetenekli sanal gerçeklik başlıklarıyla nasıl rekabet edeceği merak ediliyor. Time’a konuşan Google’ın sanal gerçeklikten sorumlu başkan yardımcısı Clay Bavor, Cardboard’u bir akıllı telefona sahip herkesin kullanabilmesini “Cardboard’a dair en iyi şey” olarak niteledi.

Bunun çok güçlü ve önemli olduğuna inandıklarını söyleyen Bavor, şirketin gelecekte daha güçlü sanal gerçeklik donanımları hazırlayabileceğine dair ipuçları da verdi. Bavor, “Google Cardboard hattın sonu mu? Tabii ki hattın sonu değil. Eğer Google’ın bilgisine ve kaynaklarına sahip bir şirketseniz, bu konudaki daha çok çalışma gerçekleştirebilirsiniz.” sözlerini kullandı.

2016 ile birlikte Oculus, HTC ve Sony’nin daha güçlü ancak daha pahalı sanal gerçeklik başlıklarının raflarda yerini almasının Cardboard’u nasıl etkileyeceğini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER