Teknoloji

Mattel Google Cardboard View-Master sonbaharda satışta olacak

Mattel Google Cardboard View-Master

Mattel, artık kullanılmayan ürünleri yeniden canlandırma ve 21. yüzyıla uygun hâle getirmekten hoşlanmışa benziyor. Kısa bir süre önce ThingMaker’ı yaratıcı ancak aynı zamanda güvenli bir üç boyutlu baskı ekosistemine dönüştüren şirket, benzer bir reçeteyi View-Master için de uygulamaya hazırlanıyor. Google ile işbirliğine giden Mattel, oyuncağı Google Cardboard ile birleştirerek ortaya daha sofistike ve teknolojik bir aksesuar çıkardı. Mattel Google Cardboard View-Master, çocuklara ve öğrencilere eğitimsel sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimleri yaşatmayı amaçlıyor.

Google Cardboard View-Master’ın gelişini sır olarak nitelemek pek mümkün değil. Mattel ve Google işbirliklerinin duyursunu geçtiğimiz ay gerçekleştirmiş, hatta ürün bazı etkinliklerde prototip versiyonuyla boy göstermişti. Deneyimin iyileştirilmesi için sürdürülen çalışmalarda önemli bir mesafenin katedilmesinin ardından Mattel’in Cardboard View-Master’ı önümüzdeki sonbaharda piyasaya süreceği açıklandı.

Çocukluğunda View-Master kullananlar için View-Master 2.0, hem tanıdık hem de ürkütücü bir ürün olarak tanımlanabilir. Orijinal ürünün hafızalara kazınan kırmızı tasarımı genel olarak değişmese de, bazı çizgilerin daha şık ve pürüzsüz hâle gelmesi gözlerden kaçmıyor.

Google Cardboard’un devreye girmesi ise şu şekilde oluyor: View-Master’ın içine makara yerine akıllı telefon yerleştiriliyor. Makara ise bir yüzeye koyuluyor ve telefon yerleştirilmiş View-Master ile makaraya bakılıyor. Böylelikle deneyim artırılmış gerçeklik boyutu da kazanmış oluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER