Teknoloji

Google “bu sonuçlar hakkında” ile şimdi arama sonucunu neden gördüğünüzü açıklıyor

google bu sonuçlar hakkında
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, arama sonuçları için “bu sonuç hakkında” özelliğini ilginç bir yeni özellikle güncelliyor. Şirketin algoritmasının, bir şeyler aradığınızda ortaya çıkan bağlantıların belirli sonuçlara nasıl ve neden ulaştığıyla ilgili bağlam kullanıcılara sunuluyor.

Şirket, kullanıcıların Vikipedi kaynaklı verileri kullanmaya aşina olmadıkları kaynakları doğru bir şekilde incelemelerine yardımcı olmak için bu yılın başlarında “bu sonuç hakkında” bilgi kutusunu eklemişti. Bir arama sonucunun köşesindeki üç noktaya tıkladığınızda bir menü açılır ve bunun üzerinden bir web sitesi hakkında ek arka plan bilgileri sağlanır.

Perşembe günü itibarıyla kullanıma sunulan güncelleme, arama sonuçlarında görünebilecek web siteleri hakkında daha fazla bağlam eklemiyor, bunun yerine Google’ın algoritmasına ve arama terimlerini belirli sitelere nasıl bağladığına ışık tutuyor.

Google tarafından sağlanan bir örnekte, “fırında balık nasıl pişirilir” araması; “nasıl, pişir, balık ve fırın” kelimelerini içeren ve “malzemeler” ve “tarifi” gibi diğer terimlerle ilgili olan bir siteden bir tarifle karşılaşır. Ayrıca Google, belirli bir sonuca ulaşmanıza yardımcı olmak için dili eşleştirme ve ilgili coğrafi konumları uygulama gibi şeyler de gerçekleştirir.

google bu sonuçlar hakkında

Şirket buradaki amacın, Google’ın arama sistemine aşina olmayan kullanıcıların, arama yaptıklarında perde arkasında neler olup bittiğini biraz daha anlamasına ve bu bilgiyi, gelecekte aradıkları şeyleri bulmak için daha iyi aramalar yapmalarını sağlamak amacıyla kullanmalarına yardımcı olmak olduğunu belirtiyor.

Güncellenen sonuçlar başlangıç olarak, ABD’de İngilizce dil sonuçları için kullanılabilecek, ancak Google önümüzdeki aylarda kullanılabilirliği genişletmeyi planlıyor.

İLGİLİ HABERLER