Teknoloji

Google arama sonuçları ile ilgili daha fazla bilgi sağlayacak

google arama sonuçları

Google, arama sonuçlarını önemli bir özellikle güncelliyor. “Bu sonuç hakkında” menüsü, görüntülediğiniz arama sonuçlarındaki bir web sitesi hakkında Wikipedia’dan bilgi almanıza olanak tanıyarak pek bilmediğiniz siteleri incelemeyi kolaylaştıracak.

Yeni bilgi kutularını görmek için, sonuç kartının sağ üst tarafındaki üç nokta simgesine hafifçe tıklatmanız yeterli. Bu, makale üzerine kısa bir ön bilgilendirme gösteriyor. Google, “bu açıklamalar Wikipedia’da bulunan en güncel doğrulanmış ve kaynaklı bilgileri sağlayacaktır.” diyor.

Ek olarak, yeni arama bilgi kutusu, sonuçla ilgili organik bir arama sonucu mu yoksa ücretli bir reklam mı, yoksa sitenin güvenli bir HTTPS bağlantısı kullanıp kullanmadığı gibi daha ayrıntılı bilgiler gösterecek.

google arama sonuçları

Google, yeni sonuç bilgilerinin arama yaparken daha fazla “gönül rahatlığı” sağlamaya yardımcı olmak için tasarlandığını söylüyor. Ancak yeni aracın, Google’da haberleri veya sağlık bilgilerini ararken kullanıcıların yanlış bilgileri anlamalarına nasıl yardımcı olabileceğini görmek de kolay. Şirketin ana örneklerinden birinin The Lancet gibi bir sitenin COVID-19 salgını için geçerli bir tıbbi bilgi kaynağı olduğunu belirlemeye yardımcı olması da büyük olasılıkla bir tesadüf değildir.

Yeni özellik dün beta olarak kullanıma sunuldu. Google henüz bunun en sonunda neye benzeyeceği konusunda kesin ayrıntılar sunmasa da, gelecekte bunu daha da iyileştirmek ve genişletmek için kullanıcılardan geri bildirim almaya devam edeceğini söylüyor.

Yeni “bu sonuç hakkında” özelliği, mobil web, masaüstü ve Android Google uygulaması için ABD’deki İngilizce konuşan kullanıcılar için dünden başlayarak beta olarak kullanıma sunuldu. En sonunda Google Türkiye arama sonuçlarına da geleceğini tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER