Teknoloji

Google Bard’ın Avrupa’da çıkışını ertelemek zorunda kaldı

google bard

Google Bard yapay zekâlı sohbet robotunu denemek isteyen Avrupalıların biraz daha sabretmesi gerekiyor. Avrupa Birliği’ndeki ana veri denetçisi olan İrlanda Veri Koruma Komisyonu (IDPC), Google’ı Bard sohbet robotunun Avrupa’daki çıkışını ertelemeye zorladı.

Üretken yapay zekanın bu hafta AB’de piyasaya sürülmesi bekleniyordu. Ancak IDPC Komiser Yardımcısı Graham Doyle, ajansının “ayrıntılı” bir gizlilik brifingi, bir veri etki değerlendirmesi veya destekleyici bilgi almadığını söyledi. Doyle’a göre, Komisyon hâlâ Bard’ın “devam eden incelemesinin” ortasında. Bu soruşturmanın ne zaman tamamlanacağını bilinmiyor. Ancak diğer AB veri düzenleyicileri ile mümkün olan en kısa sürede bilgi paylaşılması planlanıyor.

Google tarafından Engadget’a gönderilen açıklamada, şirketin çabalarını uzmanlar ve hükümetlerle görüştükten sonra Bard erişimini “sorumlu bir şekilde” genişletme sözü verdiği belirtildi. Şirket, “soruları yanıtlamak ve geri bildirim almak” amacıyla gizlilik alanında çalışmalar yapan kurumların temsilcileriyle de bir araya gelecek.

Google Bard erişimini mart ayında genişletmeye başlamıştı

Google Bard erişimini bekleme listesini açtığı mart ayında genişletmeye başlamıştı. Mayıs ayında ise bekleme listesi kaldırılmış ve kapsama alanına 180 ülke ve bölge daha eklenmişti. Buna rağmen, Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR) getirdiği katı gereksinimler, Google’ı daha temkinli davranmaya itmişe benziyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER