Teknoloji

Google Assistant iOS platformuna giriş yapmaya hazırlanıyor

google assistant iosMicrosoft sanal asistanı Cortana’yı daha önce iPhone kullanıcılarına sunmuştu. Şimdi benzer bir hamleyi Google Assistant ile Google’ın da yapması bekleniyor. Google Assistant iOS’e gelebilir.

Android Police’in haberine göre Google, Assistant servisini iOS’e getirmeyi planlıyor. Şirketin asistanı Apple’ın mobil platformuna bağımsız bir uygulama olarak getireceği söyleniyor, tıpkı Microsoft’un Cortana ile yaptığı gibi. Duyurunun da bu hafta içinde Google I/O geliştiriciler konferansında yapılması bekleniyor.

Google’ın yeni Assistant uygulaması sohbet tarzında bir deneyim sunabilir. Bu da Google Assistant’ın şu anda Google Allo uygulamasında mevcut olan hâline benzer bir deneyim sunulacak demektir. Şu anda fazla detay olmasa da, bu uygulama başlangıçta sadece ABD’de kullanılabilir olacak. Bu arada Google Assistant SDK’sının geçtiğimiz ay geliştiricilere açıldığını da unutmamak gerekiyor.

iOS’e bir uygulama aracılığıyla gelmek sayesinde Google, geliştiricilere Google Assistant ile birlikte çalışma konusunda daha teşvik edici olabilir. Ayrıca Google’ın geçmişte birçok servisini iOS’e getirdiğini görmüştük, ne de olsa şirket servislerine erişimi sadece Android kullanıcılarıyla sınırlandırmak istemiyor. Ayrıca asistanı iPhone’a getirmek sayesinde Google Home’un Apple müşterileriyle uyum sağlaması için bir kapı da açılabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Google I/O 2017: Google?ın en büyük geliştirici konferansında neler bekliyoruz?

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER