Teknoloji

Google ARCore platformu Galaxy S9 ve S9 Plus’ı da destekliyor

samsung galaxy s10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy s9 plus

Google’ın ARCore adlı artırılmış gerçeklik geliştirici platformu şimdiye kadar sadece Pixel ve Nexus cihazlarında, aynı zamanda Asus, Huawei, LG, Motorola ve Sony markalı çeşitli cihazlarda destekleniyordu. Ancak desteklenen cihazlar listesi güncellendi ve artık Samsung’un Galaxy S9 ve S9 Plus modelleri de listede yer alıyor.

Liste güncellenmeden önce, ARCore için optimize edilmiş uygulamalar Samsung cihazları içinde sadece orta segment A serisi telefonlarda, aynı zamanda S7, S7 Edge, S8 ve S8 Plus gibi eski amiral gemisi telefonlarda çalışıyordu. ARCore, geliştiricilerin akıllı telefonun donanım ve yazılımını kullanarak daha kucaklayıcı ve gerçekçi AR uygulamaları oluşturmalarına izin verecek. ARCore desteği olmadan, AR uygulamaları telefonlarda Google’ın optimizasyon araçlarıyla uyumlu biçimde çalışmıyor.

Apple’ın rakip ARKit platformu geçen yıl çıkmıştı ve çıkışından itibaren büyük bir gelişim gösteriyor. Google’ın ARCore uygulaması ise geçtiğimiz şubat ayında beta sürecinden çıktı. Google o zamanlar ARCore’un Samsung’un amiral gemisi telefonları tarafından desteklendiğini söylemişti. O zamanlar amiral gemisi telefonlarla kastedilen S8 serisi cihazlardı. Bunun yanı sıra kendi cihazlarına ve diğer üreticilerin üst sınıf telefonlarına da ARCore sunulmaya başlanmıştı. Mart ayında piyasaya çıkan S9 ise iki aydır listede yer almıyordu. Daha iyi işlemcisi ve RAM miktarıyla AR uygulamaları bu telefonlarda daha düzgün biçimde çalışacaktır.

İLGİLİ HABERLER