Teknoloji

Google arama sonuçlarına interaktif periyodik cetvel ekledi

google arama

Google arama servisine kullanıcılarının elementler hakkında daha fazla bilgi almasını mümkün kılacak interaktif bir periyodik cetvel ekledi. Kullanıcılar bu sayfanın sağ tarafında bulunan “elementleri keşfet” butonuna tıklayarak detayları görebiliyor.

Okuldayken kimya derslerini sevmeyenler bile Google’ın interaktif periyodik cetveliyle “oynarken” keyifli vakit geçirebilir. Atomik kitle ve erime noktası gibi kavramlar hakkında biraz daha bilgi edinmeyi sağlayan Google, her elementin 3D modelini de gösteriyor. İnternet devi, her bir element için küçük eğlencelik bilgiler vermeyi de ihmal etmemiş.

Periyodik cetvel, Google Asistan’a ailelere yardımcı olacak başka yeni özellikleri de duyurdu. Bu yenilikler arasında “Family Bell” isimli hatırlatıcıda yapılan değişiklikler de bulunuyor. İlk başta sadece Nest akıllı ekran ve hoparlörlerde çalışan bu hatırlatıcılar, önümüzdeki haftalardan itibaren mobil cihazlarda da desteklenecek. Buna ek olarak, Nest Hub’da Family Bell için bir kontrol listesi de sunulacak.

Arama servisine periyodik cetvel ekleyen Google, kullanıcıların alarmlarını kapattıktan sonra belli rutinler belirlemesini de mümkün kılacak. Örneğin, alarm kapatıldıktan sonra otomatik olarak hava durumu veya haberler gösterilebilecek. Bu özellik de yakında kullanıcılarla buluşacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER