Teknoloji

Google arama sonuç sayfasında düzenlemeler yaptı, bağlantı çizgileri kalktı

Google 1996 yılında interneti tarama ve bir arama motoru oluşturma projesi olarak ortaya çıktı. O zamandan bu yana Google’ın tasarımında çok şey değişti, ancak bir şey aynı kaldı: Arama sonuç sayfasında yer alan bağlantıların altında bulunan çizgiler.

google-arama-sonucu-alt-cizgisiz-130314 (650 x 311)

18 yılın sonunda Google eskiden kalan bu son izini de kaldırıyor. Bugün itibarıyla artık 90’larda kalan altı çizili bağlantılar Google’ın arama sonuçlarından silindi. Bu durum web’de bir dönemin de kapandığını işaret ediyor.

Altı çizili bağlantılar web geliştiricileri tarafından Geocities, Altavista ve benzeri sitelere verilen bağlantıları işaret etmek amacıyla kullanılmaya başlanmıştı. Ancak zamanla web sitelerinin daha güzel tasarım uğruna bağlantıların altındaki çizgileri kaldırdığını görmüştük. Google bu akıma uymamak için çok direndi, ancak nihayetinde o da eğilime ayak uydurmuş oldu.

Google’ın tasarımcı ekibi lideri Jon Wiley, arama sonuç sayfasındaki sonuçların büyüklüğünü artırdıklarını, alt çizgileri kaldırdıklarını ve hatta satır yüksekliğini de büyüttüklerini kaydetti. Böylelikle okunabilirlik artırılmış ve daha sade bir görünüm elde edilmiş oldu.

Ayrıca Google mobil sitesine de yeni reklam etiketleri getirdi, arama arayüzü web, mobil ve uygulama çeşitleriyle bir bütün olarak uyumluluk yakalamış oldu.

Aslına bakarsanız, yapılan değişiklikler küçük görülebilir, ancak söz konusu Google gibi tasarımını nadiren değiştiren bir kuruluş olunca, yapılan en küçük bir değişiklik bile önemli oluyor. Ayrıca bu yeni tasarım dokunma dostu siteler için de daha uyumlu görünüyor, Google’ın masaüstü sitesini tablet veya ultrabook gibi dokunmatik ekranlı cihazlarda görüntüleyenler için de parmakla rahat kullanma imkanı sağlıyor.

İlgili >> Google+ (Jon Wiley)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER