Teknoloji

Google arama motoruna gitar akort özelliği ekledi

google airtag
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Eskiden gitar akordu yapmak için özel bir alete veya bilgili ve eğitimli bir kulağa ihtiyaç vardı. Şimdiyse akıllı telefonlar, gitarınızı akort etmeyi hiç olmadığı kadar kolaylaştırdı. Bugünlerde tek yapmanız gereken iyi bir akort uygulaması bulmak veya Google Asistan’dan enstrümanınızı akort etmesini istemek. Üstelik Google, Arama motorunun içinde bir akort aracı sunmaya başlayarak bu süreci daha da kolay hâle getirdi. Teknoloji devi, Android Police’in belirttiğine göre, hemen hemen her cihazdan erişilebilen yeni Arama özelliğini kullanıma sunduğunu söyledi.

Sesli asistana erişebilen bir cihaza ihtiyaç duyan Asistan işlevinin aksine, bu akort aracını mobil veya masaüstünde Arama’da bir sorgu yaparak çağırabilirsiniz. Aracı sonuç sayfasının hemen üstünde görmek için “google tuner” yazmanız yeterlidir. Bu, Türkçe Google arama motorunda da çalışıyor. Elbette, kullandığınız cihazın enstrümanınızı duyabilmesi için işlevsel bir mikrofonu olması ve bu özelliğe erişim izni vermeniz gerekiyor.

Masaüstü arama sonuç sayfasında Google akort aracı aşağıdaki gibi görünüyor:

google gitar akort aracı

Android Police’e göre, bu yeni özelliğin etkinliği cihazınızın mikrofonuna bağlıdır. Bazı cihazlarda yüksek sesle veya gerçekten çok yakınında çalmanız gerekebilir ve bu özel amaç için akıllı telefonlar bilgisayarlardan daha iyi çalışabilir. Çalıştırdıktan sonra akort aracı, enstrümanınızın akordunun yerinde olup olmadığını veya görsel bir gösterge yardımıyla ayarlamanız gerekip gerekmediğini size bildirecektir. Bu yerleşik Google akort aracı, teknoloji devinin arama motorundaki, dilinize dolanan şarkıları belirlemenize yardımcı olabilecek mırıldanarak arama dahil, müzikle ilgili diğer özelliklerin arasına katılıyor.

İLGİLİ HABERLER