Teknoloji

Dilinize dolanan şarkının kime ait olduğunu mırıldanarak bulun [Video]

google arama
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google arama araçları arasına, kafanıza takılan sinir bozucu bir şarkıyı mırıldanmanıza (veya ıslık çalmanıza veya söylemenize) ve ardından onu tanımlamaya çalışmak için makine öğrenimi tekniklerini kullanmanıza olanak tanıyan yeni bir özelliği ekledi. Bu özelliği yeni bir “aramak için mırıldan” özelliği ekliyor.

Yeni özellik hem iOS hem de Android’deki Google uygulamasında veya Google Asistan’da kullanılabiliyor. Google’a “Şarkı nedir” diye sormanız veya yeni eklenen “bir şarkı ara” düğmesine dokunmanız yeterli. Sonrasında da kafanıza takılan şarkıyı mırıldanmalısınız. Daha sonra Google, eşleşmenin ne kadar olası olduğunu düşündüğü sonuçları size gösterecek ve ardından dinlemek için sonuçlara dokunabileceksiniz.

Google, bu özelliğin makine öğrenimi modellerini kullanarak “sesi şarkının melodisini temsil eden sayı tabanlı bir sıraya dönüştürerek” çalıştığını söylüyor ve ardından mevcut şarkılarla karşılaştırabiliyor. Şirket, bu modelleri “şarkı söyleyen, ıslık çalan insanlar ve stüdyo kayıtları gibi çeşitli kaynaklar” üzerinde eğittiğini, enstrümanlar ve vokal kalitesi gibi şeyleri sadece bu sayısal diziye odaklanmak için ayıkladığını söylüyor. Sonuç olarak, müzik kulağınız ister iyi ister kötü olsun, bu arama özelliği çalışmalıdır.

Yeni arama uğultusu özelliği iOS’ta İngilizce olarak ve Android’de 20’den fazla dilde sunuldu. Ve gelecekte daha fazla dilin eklenmesi planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER