Teknoloji

Google Safari mobilde iPhone uygulamalarına bağlantı veriyor

apple iphone

iphone-6s-plus-on-inceleme-6

Google, bundan böyle Apple Safari tarayıcısının mobil versiyonunda yapılacak aramalarda iOS uygulamalarına doğrudan bağlantı vereceğini açıkladı. Söz konusu bağlantılar, kullanıcılar iOS uygulamaları veya bu uygulamalar içinde bulunabilecek içerikler için arama yaptıklarında gösterilecek ve kullanıcıları App Store’a ya da indirilmiş uygulamaya yönlendirecek.

Google daha öncesinde bu özelliği sadece Chrome’da veya genel Google uygulamasında sunuyordu. Chrome’un varsayılan mobil tarayıcı olduğu Android’de ise bu özellik çoktandır bulunuyor.

Google’dan yapılan açıklamada, yazılımcıların Evrensel Bağlantıları iOS uygulamalarına ekleyerek ve sonrasında Google’ın Yazılım Geliştirme Seti ile entegrasyon sağlayarak uygulama içeriklerini Safari mobildeki sonuç sayfasına ekleyebilecekleri belirtildi. Android’de ise aynı işlem HTTP Derin Bağlantıları ve Uygulama İndeksleme API’sı ile gerçekleştiriliyor.

Apple, iOS 9 ile birlikte Siri’den de destek alarak Spotlight aramasında uygulama bağlantılarının ve uygulama içeriklerinin gösterilmesini mümkün kılmıştı. Böylelikle kullanıcıların aradıklarını uygulamalar içinde bulması kolaylaşırken, mobil web’e olan bağımlılıkları azalmıştı. Apple’ın bu hamlesiyle iOS ekosisteminde biraz kenara itilen Google, arama motorunu yeniden iOS oyununa sokma konusunda önemli bir araç kazanmış oldu.

İLGİLİ HABERLER