Teknoloji

Microsoft uLink ile telefon uygulamaları için bağlantı oluşturuyor

microsoft ulinkBir mobil uygulamada görülen herhangi bir şeyi daha sonra bulmaya çalışmak, zaman zaman bir probleme dönüşebiliyor. Microsoft Research ekibi, söz konusu problemi çözmek için henüz deney aşamasında olan bir proje geliştirdi. uLink adını taşıyan proje, mobil uygulama sayfaları için bağlantı oluşturuyor ve söz konusu sayfalara daha sonra hızlı biçimde erişilmesini sağlıyor.

Google’ın derin uygulama bağlantılarını hatırlatan özellik, çevrim içi olmayı zorunlu kılmaması nedeniyle bahsi geçen çözümden ayrılıyor.

Microsoft uLink şimdilik sadece Android’de boy gösterdi

Microsoft uLink kısa sürede her yerde görülebilecek cinsten bir proje değil. Yazılım devi, şimdilik sadece özelliğin Android üzerindeki işleyişini göstermiş durumda. Buna ek olarak, projenin mevcut uygulama yönteminin de oldukça basit olduğunu belirtmek gerekiyor. Yer imleri cihaz sallandığında kaydediliyor ve kullanıcılar basit bir uygulama aracılığıyla söz konusu yer imlerini görebiliyor.

uLink henüz olgunlaşmamış bir proje olsa da, kullanıcılara uygulamalardaki favori yerlerine rahat biçimde yeniden erişim vaadi sunmasıyla dikkat çekmeyi başarıyor.

İLGİLİ HABERLER