Teknoloji

Instagram kullanıcı profillerinde Snapchat ve Telegram bağlantılarına izin vermiyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

instagram kullanici profili telegram baglanti

Instagram kullanıcı profillerine eklenen Snapchat ve Telegram bağlantılarını engelliyor. Sessiz sedasız hayata geçen bu değişiklik, ilk olarak Telegram’ın Twitter hesabı aracılığıyla duyuruldu. Instagram’ın aldığı bu karar, şu an için diğer sosyal ağları etkilemişe benzemiyor. Bu da, kullanıcıların halen Instagram profillerinde Twitter veya Facebook profillerine veya kişisel web sayfalarına sorun yaşamadan bağlantı verebileceği anlamına geliyor.

Facebook’un sahibi olduğu fotoğraf paylaşım servisi, Telegram ve Snapchat bağlantılarının tamamını engellemiyor. “Beni ekle” bağlantıları olarak tanımlanabilecek ve kullanıcıların başka kullanıcılar tarafından kolaylıkla takibe alınmasını sağlayacak bağlantılar, Instagram’ın filtresine takılıyor. Kullanıcılar, Instagram profillerine söz konusu Snapchat veya Telegram bağlantılarından birini eklemeye çalıştıkları takdirde karşılarına “Başka servislerde eklenmeniz için hazırlanan bağlantılar Instagram tarafından desteklenmemektedir.” uyarısını çıkıyor.

Söz konusu değişikliği TechCrunch’a gönderdiği açıklamayla doğrulayan Instagram, “Beni ekle” bağlantılarının Instagram üzerinde pek fazla kullanılmadığını belirtirken, bu bağlantıların Instagram’ın amacına hizmet etmediğinin de altı çizildi. Yapılan açıklamada diğer bağlantı türlerinin halen desteklendiği vurgulandı.

Snapchat ve Telegram bağlantılarıyla yine takipçi kazanma amacıyla verilen Twitter profil bağlantıları arasında ne tarz bir farkın olduğunu anlamak pek mümkün değil. Ancak Instagram’ın kararında kendisiyle doğrudan rekabet içine girebilecek sosyal platformları hedef aldığı da söylenebilir. Telegram kullanıcılarına Instagram benzeri fotoğraf düzenleme özellikleri sunarken, Snapchat de başkalarına fotoğraf göndermek için sıklıkla tercih edilen platformlar arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER