Teknoloji

Google Apps İşletme Sürümü bundan böyle yeni kurumsal hesaplar için paralı olacak (güncellendi)

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, son iki yıldır ücretsiz olarak sunduğu Google Apps İşletme Sürümü’ne yönelik desteğini geri çekmekteydi. Şirket, bu doğrultudaki en somut adımlardan birini ise geçtiğimiz hafta attı ve ve bundan böyle sisteme kayıt olacak işletmeler için Google Apps’in ücretsiz olmayacağını duyurdu. Google, 2011’in nisan ayında da Google Apps İşletme Sürümü’nde kullanıcı sınırını aşağıya çekmişti.

Mevcut hesaplar durumdan etkilenmezken, Google’ın servislerinden faydalanmaya başlamak isteyen küçük işletmelerin kullanıcı başına yıllık 50 dolar ödeme yapması gerekiyor. Daha önce Google Apps İşletme Sürümü’nü 200 kullanıcıya kadar ücretsiz olarak sunan Google, daha sonra bu sayıyı yeni hesaplar için 10 kullanıcıya çekmişti. Google, yeni kurumsal hesaplara 30 günlük ücretsiz bir deneme sürümü sunsa da, bu sürenin ardından kullanıcılardan tamam ya da devam demeleri istenecek. Bu değişiklerin ardından küçük işletmelerin alternatif platformlara yönelmesi oldukça olası bir sonuç olarak duruyor.

Microsof, çatısı altında Google Apps İşletme Sürümü’ne alternatif çeşitli servisler barındırıyor. Küçük İşletmeler için Office 365,  Küçük İşletmeler için Office 365 Premium ve Windows Live Domains şirket tarafından sağlanan seçenekler. Microsoft dışında Zoho ve Salesforce gibi şirketler de küçük işletmelere alternatifler sunuyor.

Google, Google Apps İşletme Sürümü’nde sunduğu bulut tabanlı düşük maliyetli faydalar ile pek çok şirketin ilgisini çekmişti. Google ve Microsoft şirketlere sunulan web-tabanlı servisler için girdikleri rekabeti sürdürürken, Google’ın son hamlesiyle gelir elde etmek için ücretsiz servisleri durdurduğu düşünülüyor. Microsoft ve Google arasındaki fiyat makası ise giderek daralırken, Google’ın son hamlesiyle birlikte alternatif servisler de biraz daha umutlanmış durumda. 2013’te bulut tabanlı servislerde çekişmenin daha da artacağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır.

İlgili >> Google Enterprise Blog

Güncelleme: Google’dan Google Apps hesap yöneticilerine aşağıdaki ileti gönderilmeye başlandı:

Google’dan Merhaba,

Google Apps ile ilgili birkaç önemli haberimiz var. Endişelenmeyin, herhangi bir işlem gerçekleştirmeniz gerekmiyor. Yalnızca sunduğumuz paketlerde değişiklik yaptığımızı size bildirmek istedik.

Bugünden itibaren Google Apps’ın ücretsiz sürümü (şu anda kullanmakta olduğunuz sürüm) için yeni kayıt kabul etmemekteyiz. Zaten müşterimiz olduğunuz için bu değişikliğin hizmetiniz üzerinde herhangi bir etkisi olmayacak; Google Apps’ı ücretsiz olarak kullanmaya devam edebilirsiniz.

Google Apps İşletme Sürümü’ne geçiş yaparsanız kullanıcı başına aylık yalnızca 4 Euro karşılığında 7/24 müşteri desteği, 25 GB’lık bir gelen kutusu, işletme denetimleri, %99,9 kesintisiz çalışma garantimiz, sınırsız kullanıcı sayısı gibi avantajlardan ve daha fazlasından yararlanabilirsiniz.

Yardım Merkezimizden veya Enterprise Blogndan bu değişiklikle ilgili daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Google Apps’ı kullandığınız için teşekkür ederiz.

Clay Bavor
Yönetici, Google Apps

İLGİLİ HABERLER