Teknoloji

Google Apple’ın mobil yonga tasarımcısını transfer etti

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

google appleGoogle Pixel telefonlarıyla iPhone kullanan kitleye ulaşmak istediğini açık biçimde ifade etmişti. İnternet devi, bu meydan okuma konusundaki ciddiyetini gösterecek önemli bir hamleye daha imza attı. Variety’de yer alan habere göre, Google Apple bünyesinde mobil yonga tasarımcısı olarak görev yapan Manu Gulati’yi transfer etti. Gulati’nin Google bünyesinde baş yonga tasarımcısı olarak görev yapacağı belirtildi.

Gulati’nin LinkedIn profili, yaptıkları hakkında pek fazla bilgi vermiyor. Ancak kaynaklar, Google’ın yetenekli tasarımcıyı Pixel telefonları için kendi yongalarını geliştirmek için işe aldığını belirtiyor. Şirketin bu amaç doğrultusunda aynı görevi üstlenecek başka adaylar aradığı da iş ilanları sayesinde anlaşılıyor.

Google’ın bu rotayı izlemesine çok da şaşırmamak gerekiyor. Şirketin Pixel telefonlarında da kendi tasarımı olan işlemcilere yer vereceğine dair haberler geçtiğimiz yıl gündeme gelmiş, ancak bunun ne kadar pratik bir yaklaşım olduğu sorgulanmıştı. Kendi işlemcilerini tasarlayan Apple, Huawei ve Samsung gibi her çeyrekte milyonlarca telefon satan şirketler için bu yaklaşım mantıklı görünüyor. Google Pixel satışları konusunda rakam paylaşmasa da, şu an için Apple ve Samsung gibi rakiplerine çok yaklaşmış olması muhtemel görünmüyor. Variety’nin haberi doğruysa, Google’ın akıllı telefon pazarındaki hedefleri için zararı göze aldığı anlaşılıyor.

Google Apple için kısa vadede bir tehdit oluşturmayabilir

Google’ın kendi yongasını geliştirme yoluna gitmesi, Android’deki iş ortaklarını rahatsız edebilir. İnternet devinin akıllı telefon pazarındaki varlığı uzun süredir devam etse de, Pixel ile bu varlık biraz daha ciddiyet kazanmıştı. Google’ın Pixel telefonlarında kendisine avantaj sağlayabileceği düşüncesi de, diğer Android üreticilerini endişelendirme potansiyeli taşıyor.

Google’ın kendi yongalarını tasarlama yoluna gitmesi, iOS ile başka bir kulvarda yürüyen Apple için tehlike teşkil etmeyebilir. Ancak Google’ın iPhone kullanıcılarına ulaşma hedefi, uzun vadede Cupertino merkezli şirket için bir tehdit oluşturabilir.

İLGİLİ HABERLER