Teknoloji

Google Androidify eşliğinde sanal onur yürüyüşü düzenliyor

Eşcinsel onur haftası, önümüzdeki hafta dünyanın dört bir yanında düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak ve Google da bu eğlenceden geri kalmayacak. Androidify karakter kişiselleştirme aracına onur haftası ile ilgili gardrop seçenekleri ekleyen Google, 27 Haziranda sanal bir onur yürüyüşü gerçekleştirecek. Sanal yürüyüşte Tom Daley, Jessie J, Sir Ian McKellen, Conchita Wurst, Sam Smith, Kylie Minogue, Tyler Oakley ve Jesse Tyler Ferguson gibi eşcinsel veya LGBT destekçisi ünlüler de boy gösterecek.

Sanal onur yürüyüşü hoş bir jest olarak Google’ın hesabına yazılıyor. Anlamsız gibi gözükse de, Google eşcinsel haklarının korunmasına yönelik desteğini bu tarz hamlelerle de gösteriyor. Şirket geçtiğimiz yıl da Soçi’de düzenlenen kış olimpiyatları sırasında Rusya’nın LGBT karşı yasal düzenlemesine ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin bu düzenlemeye sessiz kalmasına tepki göstermiş ve mesajını Google Rusya’nın ana sayfasına yerleştirmişti.

Google, Androidify ile farklı kişiselleştirme araçları sunarak mesajını daha geniş kitlelere ulaştırma arzusunun da altını çizmiş oluyor. Androidify sayfasına yerleştirilen “Birlikte olun. Aynı olmayın.” sözü de Google’ın mesajını iletmesinde etkili oluyor.

İLGİLİ HABERLER